Schrijvers op de planken
Op 18 maart a.s. word ik geïnterviewd in Amersfoort tijdens de Nacht van de literatuur.
Waar? Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort.
Hoe laat? 21:15 uur
Waarover? Over Rein, mijn laatst verschenen roman.
Ga voor meer informatie én voor tickets naar nacht van de literatuur
Op 12 april hield Wim Duijst een lezing in de bibliotheek van Bunschoten-Spakenburg, dit was een groot succes! Daarom organiseren Uitgeverij Marmer en Wim Duijst in samenwerking met Bibliotheek Utrecht op vrijdag 6 mei een literaire avond.
Wat? Lezing, muziek en interview
Waar? Bibliotheek Utrecht Neude
Wanneer? Vrijdag 6 mei om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)
Hartelijk welkom.
Meld je aan via aanmelden@uitgeverijmarmer.nl
Aankondiging,
Samen met de Bibliotheek Bunschoten nodig ik je/ jullie uit voor de presentatie van Rein, mijn pas verschenen roman over een nierdonatie.
Datum: dinsdag 12 april a.s. om 20.00 uur
Adres: Oude Schans 27, 3752 AG Bunschoten-Spakenburg
Het wordt een feestelijk programma. Ik vertel over mijn boek – hoe het is ontstaan, waarom ik het heb geschreven, enzovoorts – maar ook komen er gastsprekers aan het woord. Sven Vedder draagt voor, Romy Visser-Jansen van de Nierstichting houdt een lezing en Nick van Gasteren (tandarts en muzikant) vertelt en zingt over zijn vader die als eerste in Nederland een donornier kreeg.
Je kunt je aanmelden via bibliotheekeemland.nl
De kosten zijn 2,50 euro, inclusief koffie/ thee en een glas wijn of frisdrank.
Van harte welkom en hopelijk tot 12 april.
De Rederijkers hebben het gelijknamige boek van Wim Duijst in samenwerking met Gerian Dijkhuizen herkenbaar bewerkt tot een voorstelling.
In de middag van zaterdag 12 februari spelen we dit indrukwekkende verhaal voor de tweede keer in De Genadebron, Molenstraat 23, Bunschoten-Spakenburg. Aanvang 14:30 uur.
Meld je via deze link aan! Dan sturen we je een betaalverzoek. Na betaling ben je van harte welkom. Of via De Rederijkers Amersfoort.
Voor deze voorstelling ontving ‘De Rederijkers’ subsidies * vanwege het bijzondere tijdsbeeld dat de basis is van het stuk. ‘De engel van Spakenburg’ brengt geen hapklaar verhaal dat goed afloopt, maar is zeker geen loodzware voorstelling. De dertien personages in het stuk vertegenwoordigen het leven: opgroeiende jongeren, een huichelachtige moeder, een vrolijke kroegbaas, een lichtzinnige jonge vrouw, conservatieve kerkgangers en kerkgangers die het tijd vinden voor verandering, ze zitten er allemaal in. Het is de kunst van de spelers dat het publiek zich met ieder van hen kan verbinden. Dat ons hart daarbij vooral uitgaat naar Mengsje die steeds meer van zichzelf laat zien, is te danken aan de wijze waarop de spelers het verhaal geïnterpreteerd hebben.
* De voorstelling is tot stand gekomen met ondersteuning van VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Bunschoten-Spakenburg.
20 november 2021 speelden de acteurs dit indrukwekkende verhaal in het ICOONtheater te Amersfoort.
Wil je een impressie van onze eerdere voorstelling van dit stuk? Kijk dan hieronder naar de prachtige foto’s!
Foto’s: www.denozem.com